Koninginnedag 1991


Bijna iedere Koninginnedag heeft Oriënt wel ergens in Culemborg of omstreken een optreden bij een "Oranjefeest".
De Koninginnedag in 1991 was wel een hoogtepunt in de geschiedenis van Oriënt. In dit jaar kwam de koninklijke familie Koninginnedag vieren in Buren en Culemborg.
Ook aan onze vereniging was gevraagd of we op deze feestelijke dag actief aanwezig wilden zijn.
Wij hebben voor dit feest samen met de kindergroepen en Caya (een koor wat toen regelmatig muziek maakte en zong bij onze dansen) een aantal dingen ingestudeerd. Op deze dag dansten we Hongaars, Zigeuner en met Pieter Aafjes en Peter Bremer (beiaardier) samen de West Side Story. De kinderen dansten Armeens en Israƫlisch.

Maar het hoogtepunt was wel de Hollandse serie, die geheel aangepast was en door de kinderen en de presentatiegroep gezamenlijk gedanst werd, op het moment dat de koninklijke familie voorbij liep.
Yvonne Hoogland ging prins Willem Alexander halen en Riekie Vos vroeg mr. Pieter van Vollenhoven ten dans. Beide heren dansten vol overgave met de rest van de groep mee.

     

     

     

     

     
               

     

     

     

     

     


Foto's Frits Couwenberg

De landelijke Pers na afloop:Het was een drukke tijd met veel optredens:

30 jaar later: 'Operatie Oranje' 23 april - 2 mei 2021:

Als dansgroep hadden we aardig wat foto's van ons optreden op de Markt o.a. natuurlijk met Willem Alexander en Pieter van Vollenhove. Deze negatieven hebben we gescand en aan de organisatie door gestuurd. Waarop de vraag kwam of we wat van onze herinneringen wilden delen.
Op een lekkere zonnige zondag 18 april zijn Petra, Riekie, Marina en Lisette voor een kort interview met Bram van Schaik en Jord Visser op de Markt samengekomen.
Na afloop hebben we in het zonnetje ook nog een uurtje zitten bijkletsen.
Door Corona hadden we elkaar al lang niet meer gezien.

De foto's zijn gebruikt voor de tentoonstelling op drie plaatsen in Culemborg en, tijdens de live stream uitzending op 29 april vanuit de Gelderlandfabriek, is een mooi filmpje over het optreden in 1991 getoond.
Frits trots op zijn foto'sFoto van William Hoogteyling
Soms niet erg goed zichtbaar

 

Op 29 april 2021 was in de livestream 'De Avond Van...' een deel van de video te zien, met het interview met Lisette, Marina, Petra en Riekie: