30 maart 2008

Geslaagde Jubileumvoorstellingen

 

Voor meer foto's van de voorstellingen klik hier!

 

Het werden twee schitterende shows!

Dit mocht u niet missen!

Als rode draad een gastoptreden van Theaterdansgroep Cerga met de voorstelling “Dansen door de jaren heen” met dansstijlen uit verschillende tijdperken. Zij namen u mee naar de Renaissance (het arme volk), de Empire (de balzalen in het oude Engeland), de sfeer van de jaren ’20 (Charleston), de swing van de jaren ’30 (Lindy Hop), de dynamiek uit de jaren ’50 (Rock and Roll) en de romantiek in Oostenrijk (de Ländler). Met recht dus een reis door de tijd!

Verweven tijdens deze optredens hebben ook de kindergroepen van Oriënt en de presentatiegroep dansen uit hun repertoire laten zien die nauw aansloten bij deze thema’s, zoals het Menuet, een Roemeense choreografie en een samenwerking van beide groepen tijdens de dans: het Brabants Leven.

De kindergroepen van Oriënt dansen sinds september 2005. In de loop van de 2,5 jaar zijn er heel wat kinderen aan het dansen gegaan. Op het moment zijn er twee groepen.
In de eerste groep dansen kinderen in de leeftijd vanaf vijf jaar. Deze enthousiaste levendige groep bestaat op dit moment uit 19 kinderen. De tweede groep kinderen vanaf 7 jaar heeft acht kinderen. Deze groep werkt altijd hard aan mooie, swingende en de al wat moeilijkere dansen.
De beide groepen dansten ieder een dans uit Italië en samen hebben ze het vlooiencircus van Vladimir de Vlo vertolkt.

Bal del Truc
Bal is dialect voor ballo= dans of bal. Truc komt van trucco=list of bedrog.
Deze dans werd gedanst door de jongste groep. Het is een dans waarbij ze twee aan twee in de kring rond gaan en het bedrog uitbeelden naar elkaar met een dreigende vinger. Ondanks dat is het toch een vrolijke dans.

Tarantella
Komt van tarantula, de naam van een giftige spin. Het gif maakte dat je van de pijn een actieve dans ging doen, of anders, je moest blijven bewegen anders deed het gif zijn dodelijke werking.
Deze vrolijke dans met tamboerijnen werd door de oudste kinderen gedanst.

Vladimir de Vlo
Vladimir werkt in het grote vlooiencircus en elke dag oefent hij met alle andere vlooien. De vlooienact bestaat o.a. uit springen, huppelen, draaien en balanceren.
De beide groepen laten samen hun interpretatie van het vlooiencircus zien. Er zijn verschillende acts waarbij gebruik wordt gemaakt van steeds een ander muziekgenre: boogie, klassiek, ragtime, wals en mars. Als een rode draad door het stuk hoort men de melodie van de vlooienmars,
Vladimir de Vlo komt van de cd Danspetters 2, waarbij veel met dansexpressie gewerkt wordt.

Muzikaal werden gedeelten van de voorstelling begeleid door orkest Vranje, de vaste begeleidingsgroep van de presentatiegroep bij grote optredens en buitenlandse reizen.

 

Routebeschrijving: zie onderaan pagina.

ronder alvast een kleine impressie van de groepen die voor u optreden:

                 
 
               
             
                       
             
                       

Foto's Cerga, Patrick van den Hurk en F.en L. Couwenberg

 

Foto Patrick van den Hurk

 

 

Foto's Cerga, Patrick van den Hurk en F. en L. Couwenberg

 

Routebeschrijving De Fransche School (Havendijk 1 Culemborg)


Vanaf snelweg A2 Utrecht - Den Bosch:
Neem afslag 13, Culemborg. Volg de provinciale weg N320 richting Culemborg (circa 6 km.). Na de onderdoorgand onder het spoor, bij rotonde linksaf richting Culemborg. Deze weg blijven volgen en bij de 3e rotonde rechtsaf. Vanaf hier de borden met "parkeerterrein Palumbus" volgen (Weidsteeg - linksaf - Oostersingel - linksaf - Elisabethdreef - linksaf en meteen rechts - Bouhuysweg - Palumbusweg).
Langs het parkeerterrein Palumbus doorrijden tot parkeerterrein Lange Meent.


Vanaf het parkeerterrein Lange Meent rechts oversteken de straat Lange Meent in. U loopt nu langs de zijkant van het theater (te herkennen aan de buitenvitrines). Rechts om de hoek is de ingang van het theater.