Lang Leve de Muziekshow - AVROTROS
Zaterdag 23 september 2017

 

Een leuke aanvraag deze keer: ontvangen op woensdag 6 september, voor deelname op donderdag 14 september, erg kort dag dus!

Dit was de tekst van het e-mailbericht:

 

"Voor het nieuwe televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show ben ik voor donderdag 14 september op zoek naar een dansgroep van zo’n 6 mensen die een Volendamse volksdans kunnen uitvoeren. Hieronder eerst wat informatie over het programma en daaronder wat precies de bedoeling is voor de dansgroep.

Lang Leve de Muziek Show
Het nieuwe programma Lang Leve de Muziek Show van AVROTROS wordt vanaf 23 september twaalf weken lang uitgezonden van 19:30 tot 20.30 uur op NPO3. Lang Leve de Muziek Show wordt gemaakt door tv-producent MediaLane in samenwerking met Stichting Méér Muziek in de Klas. De doelstelling van de stichting is meer en beter structureel muziekonderwijs op de basisschool te organiseren. Het televisieprogramma heeft daarom als doel kinderen, ouders en leerkrachten te enthousiasmeren voor muziekonderwijs in de klas.

Het programma brengt wekelijks een ultieme muzikale strijd tussen drie basisschoolklassen, onder leiding van presentatoren Buddy Vedder en Romy Monteiro. In elke aflevering spelen we verschillende muzikale spellen, testen we de muziekkennis van de drie klassen die te gast zijn en krijgt elke klas de kans zich van zijn meest muzikale kant te laten zien. Na iedere aflevering blijft er één winnende klas over. Na twaalf afleveringen vormen de twaalf winnende klassen samen de grootste schoolband van Nederland. Deze band treedt op tijdens Het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy, waar ook Koningin Máxima bij aanwezig zal zijn.

Dansgroep
Voor een van de spellen van Lang Leve de Muziek Show, gaan we hints raden. Door middel van drie hints moeten de kinderen in de studio raden, waar we naar op zoek zijn. Voor onze eerste aflevering zijn we op zoek naar het antwoord Palingsound. Hiervoor willen we jullie graag inzetten als eerste hint. Jullie zouden in traditionele kleding een Volendamse volksdans uitvoeren in de studio.

Praktische informatie
Wanneer: Donderdag 14 september
Tijd: 13.30 uur
Waar: Studio Cé te Almere

Ik hoop dat jullie interesse hebben.

Met vriendelijke groet,
Ester Versluis
Medialane

 

Uiteindelijk is het gelukt om 4 dames beschikbaar te hebben en dat bleek voldoende. Maandagavond in kostuum de dans geoefend en een filmpje van gemaakt om op te sturen, samen met de muziek van de Horlepiep op mp3 en de bladmuziek. Met dank aan Mijco en Lieneke.

Op donderdag 14 september gingen Petra, Lieneke, Mirian, Yvette en Lisette naar Almere voor de opnames. Leuk om mee te maken en het vele en lange wachten meer dan waard!

De generale repetitie

 
Om 14 uur repetities van o.a. het jeugdballet   Kijken naar de repetities
 

Esther vertelt ons wat precies de bedoeling is.

   
 
    Yvette en Lieneke moesten lang wachten in een hele grote trommel!
 
Een keertje het hele stukje van 30 seconden dansen en...   ... nog even meezingen op een hit van Jan Smit!
 
Dan krijgen we allemaal een poedertje!
 
 
...en daarna weer wachten...
 
Om 17 uur startten de opnames i.p.v. om 16.30 uur, helaas net te laat voor Petra die om 17.30 uur echt terug moest voor een ouderavond in Tiel. Dus toch nog snel een wissel met rokken, zodat Lisette haar plaats kon overnemen.

 

De uitzending op zaterdag 23 september om 19.25 op NPO3

     
 
 
     
 
 
 
De presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder
 
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
Foto's Lisette Couwenberg