Gastdocent Sibylle Helmer - Internationaal
Maandag 20 november 2017

 

Sibylle Helmer is als lid van de tienergroep haar danscarrière bij Volksdansgroep Oriënt begonnen en is dus een goede bekende van Oriënt. Ze is niet alleen een regelmatige gast, ze heeft ook een aantal jaren meegedanst in de presentatiegroep en ze heeft een aantal jaren de kindergroepen onder haar hoede genomen.

Ze is begonnen met volksdansen op haar 13e en geeft les vanaf haar 16e jaar; eerst aan kinderen, later aan volwassenen en presentatiegroepen. Ook heeft zij les gegeven in België, Engeland en de VS. Om bij te blijven volgt ze veel dansdagen van (buitenlandse) docenten in Nederland, maar gaat ze ook regelmatig naar het buitenland om daar de dansen te leren en van de cultuur die bij de dansen hoort. Met name in Bretagne is zij veel geweest. Verder heeft zij zich de laatste jaren gespecialiseerd in dansen uit Albanië.

Sibylle heeft meegewerkt aan de samenstelling van een internationaal dansprogramma op Cd van Mix 7, 8, 9, 10 en 5 x 5, allemaal uitgegeven door Syncoop. In 2011 heeft zij de CD Et voilà! uitgebracht (ook bij Syncoop) met vooral zelf samengestelde dansen, gebaseerd op 30 jaar danservaring.
Naast het lesgeven organiseert zij dansdagen o.a. voor danskader; dansweekenden waaronder de Driekoningencursus, het Bijzonder Bulgaars Weekend en Zomerfestival.