Culemborg 700

 

Klik op foto voor de film van de Verrassingsdans

 

Spiegel van de Culemborgse samenleving

Culemborg kent veel verschillende culturen en religies, er wonen mensen vanuit alle windstreken en dat al vanaf de Middeleeuwen - momenteel meer dan 80 verschillende nationaliteiten. De Stichting Open Monumentendag wil in 2018 mensen bij elkaar brengen, door samen te eten, samen op te treden en samen te dansen. Tijdens een kleurrijk festival worden dansen, klederdracht, en andere culturele en culinaire aspecten van inwoners uit verschillende landen voor het voetlicht gebracht. Het gaat om inwoners van Culemborg en omstreken, volwassenen en jongeren, uit o.a. Nederland, Suriname, Molukken, Marokko, Turkije, de Balkan, Polen, Zuid Afrika, enz..

Volksdansgroep Oriënt is gevraagd om het dansfestijn op deze dag mede te organiseren.

Open Monumentendag 2018 heeft als thema "Verbinden!". Met dat thema wilden wij graag aan de gang en dat zo breed mogelijk uitwerken met dans! Volksdansen is immers werelddansen! Culemborg heeft zoveel nationaliteiten in haar stad en hoe mooi zou dat zijn om hen, of een vertegenwoordiging daarvan, tijdens Culemborg 700 op de Markt samen te laten dansen!

Het idee was om met medewerking van alle dansgroepen uit Culemborg een verrassingsdans te organiseren op zaterdag 8 september 2018. Iedereen mag meedoen! Bijna alle Culemborgse dansgroepen hadden toegezegd en hebben druk geoefend op de dans, die is gemaakt door Liza Heerlijn en Chantal van de gelijknamige balletstudio uit Culemborg. Ook veel van de groepen van buiten Culemborg: Paloina, Neriada, Shilshoel, Pelikaan Setdansers, die kwamen optreden gedurende de hele dag op de verschillende locaties, hadden de dans ingestudeerd en deden mee. Het werd dus een heel spektakel met een gevulde Markt vol dansende mensen.

2 juli 2018 repetitie Verrassingsdans

 
 
 
     
     
 
     
 
     
Yes, wat lastige pasjes, maar het gaat ons lukken!