13 juni 2009

De Sint Maartensmaaltijd in Doesburg

De presentatiegeroep heeft samen met Vranje zaterdag 13 juni een geweldig leuke dag gehad tijdens de Maartens Maaltijd in Doesburg. Het was voor ons de vierde keer dat we daar aanwezig waren. Deze keer was het uitzonderlijk druk en gezellig vanwege de combinatie met het mooie weer en de, dit jaar voor de eerste keer georganiseerde, Hanzestadfeesten in de naaste omgeving van de kerk.

De mooie Brabants Leven serie met de levendige muziek van Vranje maakte veel indruk op het aanwezige publiek en de complimenten waren dan ook talrijk. Leuk om te horen...
De door TV Gelderland gemaakte opnames zijn nog te zien op onderstaande links:

http://www.rtvgelderlandarchief.nl/index_player.php?datum=13062009&programma=&id=57730
Het nieuwsbericht over Doesburg begint op 10:34 10 sec later is Vranje en Orient even in beeld.

Een verkorte versie op Youtube, klik op link: http://www.youtube.com/watch?v=3_wuBULUiow

Ook Yvonne getroffen, een ex-lid van de groep, die er was met de Maids of the Mill.

Natuurlijk hebben ook wij weer genoten van de Veldsoep met brood en meloen, die traditiegetrouw op deze dag wordt uitgedeeld aan de bezoekers van de Martinikerk.

Tijdens de pauzes hebben we ook buiten van het mooie stadje Doesburg kunnen genieten en hebben we op de antiek en curiosamarkt bij de kerk ook nog een leuke aankoop gedaan voor onze kostuumverzameling. Er waren worteldoeken te koop, die ideaal zijn bij onze Brabantse en Achterhoekse kostuums als omslagdoeken, voor als we weer eens in de vrieskou moeten optreden. Voor Syrië zullen ze wel niet mee hoeven. We hebben 6 mooie exemplaren gekocht.

Na afloop van onze 4 optredens zijn we om 16 uur naar de nabijgelegen school De Horizon gegaan waar we een uurtje geoefend hebben met het orkest voor ons volgende optreden. Heel erg fijn dat we daar terecht konden en dit zo konden combineren. Op zondag 28 juni gaan we nl een dagje naar Lille voor een parade door de straten van Forest sur Marque. Rond 17 uur waren we daar mee klaar en hebben we van de in de tussentijd bestelde pizza's genoten in een parkje naast de school!

Al met al een erg gezellige dag!

 


 
Een kopje koffie bij aankomst in een door ons gemerkt bekertje
  Nog even het bolletjesschema doorkijken voor de plaatsingen

We werden steeds erg enthousiast aangekondigd door Hanny Ulrich

En dan het eerste tablaux vivant met Mijco als schilder

 
     
 
     

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     

 

 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
   
     

 
     
 
     
 
   

 

 

 

Klik hier

voor verslag 2011

 

voor verslag 2006

voor verslag 2004

voor verslag 2003