Open Monumentendag 9 september in Culemborg

 

Het fenomeen Open Monumentendag bestond dit jaar 20 jaar. Het landelijke thema was dan ook: Feest! Zaterdag 9 september openden vele monumenten hun deuren en waren deze dag vrij toegankelijk. De presentatiegroep en de kindergroepen van dansgroep Oriënt feestten mee.Optredens en workshops voor kinderen bij het Museum Elisabeth Weeshuis!

 

De kinderen van de werelddansgroep van Oriënt hebben 4 keer een optreden verzorgd bij het Museum Elisabeth Weeshuis met aansluitend een kinderworkshop van elk 20 minuten.

 

   
   
 
   
   
   

 

Optredens van de presentatiegroep en orkest Vranje op de Markt!

De presentatiegroep van dansgroep Oriënt hebben samen met orkest Vranje deze dag 4 keer de Achterhoekse Bruiloft laten zien, die natuurlijk perfect pastte binnen het thema feest van deze monumentendag. De Achterhoekse Bruiloftsserie is een choreografie van traditionele dansen, allemaal uit dezelfde streek, waarin het komen tot en het vieren van een bruiloft centraal staan. Zeer herkenbaar zijn de aanzegger ( een vriend van het bruidspaar die met een versierde stok de gasten uit gaat nodigen), het geven van theepotten ( een traditioneel bruidsgeschenk) en het door middel van een lint de “echt” verbintenis tot uitdrukking brengen door de gasten van het daarna te vieren bruiloftsfeest.

Deze optredens vonden plaats om: 10.30 uur 13.00 uur 14.30 uur en 16.00 uur

Klik hier voor meer foto's van de Achterhoekse Bruiloft op Monumentendag 2006

 

 

 

De voorpagina:

 

 

 

 

 Klik hier voor fotoverslag Monumentendag 2004