Start nieuwe seizoen:

Openlessen

Volwassenen: Maandag 11 en 18 September 2006

Kindergroepen: Donderdag 14 september 2006

Sportief bewegen in een gezellige groep!


Begin september gaan de internationale danslessen weer van start bij dansgroep Oriënt uit Culemborg. Voor wie nog op zoek is naar een gezellige én sportieve bezigheid is het misschien een leuk idee om eens te gaan kijken. Er is de afgelopen periode door de presentatiegroep weer herhaaldelijk opgetreden met oer Hollandse dansen op diverse gelegenheden. Tijdens Monumentendag 9 september kunt u genieten van deze groep met de Achterhoekse bruiloft op de markt in Culemborg. Maar dat is zeker niet het algemene beeld tijdens de lessen. Er wordt een internationaal programma gedanst en dat is echt heel wat anders, dan alleen maar de Jan Pierewiet of de Horlepiep. Ook wij gaan met ons repertoire met de tijd mee en er worden nog steeds nationaal en internationaal veel nieuwe dansen bijgemaakt.

Volwassenen:

Bij de volwassenen/recreantengroep heeft dansleidster Petra van Koelen weer boordevol ideeën voor het nieuwe seizoen. Onder haar inspirerende leiding komen dansen uit de hele wereld aan bod. Het eerste uur vanaf 20.00 uur vooral voor minder gevorderde dansers, het tweede uur voor gevorderde, met een geleidelijke overgang tussen 20.45 en 21.15 uur. Het laatste uurtje van 22.00 tot 23.00 uur is voor de presentatiegroep, die dan choreografieën herhaalt voor een komend optreden of nieuwe dansen instudeert.
Belangstellenden kunnen altijd ’n keer gratis komen kijken en meedoen voor zij zich als lid opgeven.
De volwassenengroep heeft een speciale open avond op maandag 11 en 18 september, vanaf 20.00 uur in de gymzaal van ORS Lek & Linge (zij-ingang, achter langs de nieuwe aanbouw) aan de Multatulilaan in Culemborg.

Inlichtingen over lessen voor tieners en volwassenen of optredens van de presentatiegroep krijgt u bij: Lisette Couwenberg, tel: 0345-518439

Werelddansen voor kinderen van 4 - 9jaar:


Voor kinderen is er de mogelijkheid om mee te doen vanaf 4 jaar. In september zullen onder leiding van Eva Dugger de twee kindergroepen ook weer starten. Eva Dugger, zelf moeder, heeft jarenlang internationale danservaring en danst zelf in de zigeunerdans theatergroep Maljaki Luludji.
Je hoeft geen speciale kleding aan bij het dansen. Wel een paar prettige (gym)schoentjes. Minimaal eens per seizoen is er een voorstelling of dansavond, waarin je, in leuke kostuums, mag laten zien wat je geleerd hebt.
De kindergroepen starten weer op donderdag 31 augustus om te oefenen voor de optredens en workshops tijdens Monumentendag op 9 september in de Weeshuistuin. Op donderdag 14 september is er een speciale open les, in de gymzaal van Basisschool 't Praathuis aan de Meerlaan 26 te Culemborg.
Aanvang van de les is om 15.45 uur voor de 4-6 jarigen en om 16.30 uur voor de 6-8 jarigen.
Maar u bent op iedere andere donderdag natuurlijk even welkom!

Inlichtingen over de kindergroepen krijgt u bij: Eva Dugger: 0345-516138 of Marina Braaksma , tel: 0345- 533977