Home

Volkdansgroep Oriënt en met name de presentatiegroep wil zich door middel van deze site aan u voorstellen. Onze groep bestaat uit een groot aantal enthousiaste mensen die het vooral leuk en gezellig vinden om te dansen. Wij treden op door het hele land en zelfs in het buitenland. De afgelopen jaren was Oriënt o.a. te gast in Polen, Frankrijk, België, Griekenland, China, Zuid Korea, Syrië en de Verenigde Staten.

Hoewel de naam 'Oriënt' anders doet vermoeden, danst onze Culemborgse volksdansgroep dansen uit Nederland en een groot aantal andere Europese landen. Zelfs dansen uit Mexico behoren tot het repertoire. Oriënt werd in 1972 opgericht in de vrijstad Culemborg, gelegen in de mooie Betuwe, bekend om haar fruit en om het prachtige rivierlandschap. Oriënt verzorgt optredens in heel Nederland, maar ook in het buitenland, waar met name natuurlijk de Nederlandse dansen aan het publiek worden getoond. De kleurrijke kostuums die ze erbij dragen, zijn - naar origineel - zelf gemaakt.

In 1968 werd er in Culemborg gedanst door mensen van de Stichting Jeugdgemeenschap Culemborg. Deze activiteiten leidden ertoe dat er een groep van 25 mensen ontstond die startte met het volksdansen. In 1972 kreeg de groep de naam Volksdansgroep Oriënt en werd een zelfstandige vereniging. Eind jaren '70 kreeg de huidige dansleidster Petra van Koelen de leiding. Momenteel bestaat Volksdansgroep Oriënt uit een recreantengroep en een presentatiegroep.

Wij geven u graag nadere informatie over Volksdansgroep Oriënt Culemborg en over de mogelijkheden voor optredens. Ook als u zelf een kijkje wilt komen nemen om mee te dansen, kunt u contact opnemen met:

Volksdansgroep Oriënt Culemborg
Mw. Lisette Couwenberg
Amstelsingel 7, 4105 GZ Culemborg
tel. (+)31-345-518439
e-mail: info@volksdans-culemborg.nl