Cèilidh - traditioneel Schots Dansbal

Orkest Maggies Wedding met caller Carieke

in Gelderlandfabriek zaterdag 4 februari 2023

 
Na het succes tijdens ons jubileumfeest op 18 juni 2022 (klik hier voor leuke actiefoto's) een nieuwe kans om gezellig mee te dansen. Vast niet zo bloedheet als toen, maar zeker zo gezellig en inspannend!
Dit keer georganiseerd door de Gelderlandfabriek en Maggies Wedding zelf, maar wij zijn als dansgroep weer graag van de partij.


 

Feestelijke balavond met traditionele schotse dans, de 'Cčilidh', met caller Carieke en orkest Maggies Wedding

Maggies Wedding Iers/Schots dansbal

Het wordt een feestelijke avond waarbij de traditionele schotse dans de Ceilidh het belangrijkste onderdeel vormt. De caller Carieke gaat iedereen in de zaal leren hoe deze dans moet, om vervolgens met z'n allen er een groot dansfeest van te maken. Natuurlijk met live Schotse en Iersemuziek van Maggies Wedding. Je wordt er heel blij (en best fit) van!

Maggies Wedding:

Maggies Wedding is ontstaan in 2011 toen een vriendin van de bandleden in het huwelijksbootje stapte. Voor die gelegenheid werd de band Maggies Wedding opgericht en dit was tevens het startsein voor de band. Ze werden gevraagd Ierse muziek te spelen bij haar bruiloft en dit was zo'n succes dat ze als band door zijn gegaan met als naam 'Maggies Wedding'. Het repertoire groeide in de loop van de tijd en bestaat vooral uit Iers/Schots/Engelse volksmuziek, zowel akoestisch als vocaal en uiteenlopend van langzame weemoedige ballades tot opzwepende jigs en reels.

Het instrumentarium is indrukwekkend: gitaar, bouzaki, accordeon, fluit, viool, bodhran enz.

Annemarie Roelink (viool/lepeltjes), Ies Mueller (fluit), Hieke Zoon (bas gitaar), Dominic Dingena (Banjo), Beate Hazeleger (percussie), Arjen Volkers (accordeon/gitaar) en Peter Merry (gitaar/zang) zijn de bandleden die bij de Ceilidh zullen spelen.

 

Zaterdag 4 februari , 20 uur

De Gelderlandfabriek, Stationsweg 7, 4101 NG Culemborg (ligt aan het NS station).

Entree € 12,50, meer informatie: https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/ceilidh